onsdag 9. februar 2011

Post-it boks/Staffeli kort

Var inne på Marianne sin blogg og fant denne flotte tutorialen: Staffeli kort

Slik ble mitt kort:
OBS - jeg var dum og målte ikke den post-it blokken som skulle inn i boksen. Den jeg hadde var selvfølgelig litt for stor - måtte kutte den av (:-()


søndag 6. februar 2011

EGGBOKS

EGGBOKS og KORT MED SAMME MØNSTERARK


En boks og et kort laget med papir fra "Graphic 45" - Once upon a springtime Collection, Fairy folk#4500283.
Når vi var på Hønetreffet, sa Kari (Aasdal) noen bevingede ord. Nemlig at hun alltid laget opp hele mønsterarket på en gang - og det har jeg prøvd å gjøre her - ikke mye rester igjen i det papiret nei! Kanskje det burde vært nyttårsforsettet mitt. Samt at det som skal inn på bloggen av det jeg lager, skal inn med en gang - ellers blir det bare surr.... Den lille boksen er 6 x 6 cm. Har tenkt å putte et kinderegg oppi. Malen fant jeg her: MAL PÅ EGG BOKS.

Det er lurt å lage innmaten litt mindre enn på denne malen, nesten penere at den er litt for liten.

Kortet er 9.5 x 15 cm. (da passet det i en av posene jeg har)

Orange vår lyktEn lykt laget med papir fra "Graphic 45" - Once upon a sprongtime Collection, Fairy folk#4500283. Syntes det var så fine nostalgiske motiver. Knotten er fra Tim Holz. Her har jeg bare rukt Bazill i bunn og under lokket - stanset ut med spellbinder dies. Ser i etterkant at jeg kunne ha brukt en større dies.

Lykt
En lilla lykt, laget etter malen jeg fant her: Stempeleinmaleins
Inni lykten er det et batteridrevet telys. Har også laget et lite matchende kort til å henge i knotten på taket.

Lilla vintage kort, fra Hønetreff, februar 2011


Et lilla vintagekort. Med papir som min sidedame LISA på Hønetreffet var så snill å gi bort.

Teltkort fra Hønetreffet - februar 2011
En av damene på Hønetreffet hadde laget et teltkort etter en mal fra Ett - trykk. Syntes det var då fint at jeg måtte prøve meg. Det ene kortet har jeg tenkt å sette et bilde inni før jeg gir det bort. Dilemmaet når jeg laget kortet, ble om teksten skulle passe inni "hullet". Da ble det for høyt når en tittet inn, derfor er det sikkert lurt å ikke ha en lik ramme inni kortet.

Rødt og svart kort fra Hønetreffet - februar 2011

En av utfordringene på Hønetreffet var: lag et kort i rødt og svart. Ikke helt fornøyd med dette, men det får være med alikevel....

Boks med lykkepillerEn pyntet maisboks fyllt med lykkepiller (knott - sukkertøy). Maisboksen er pyntet etter Bodil sin "mal". Birgit fikk ideen med å lage LYKKEPILLER og gi de bort til de som trenger det. I lokket kan det f.eks stå: Lykkepiller, hjelper på
* høye strømregninger
* masete mannfolk
* slitsomme kolleger
2 piller 3 ggr daglig.
OBS sterkt vanedannende.

Bok-kort fra Hønetreffet februar 2011


Min koselige bordvenninde, Lisa, på Hønentreffet, hadde med malen på dette bok-kortet. En artig boks som må utforskes litt mer.

Sparebøsse fra Nille - februar 2011


Kaffe boksEn stor og en liten kaffeboks. Den lilleboksen er en tom malingsboks. Husker ikke hvor jeg fikk kjøpt slike tomme bokser. Den er det jo tett lokk på - og det er jo kjekt.

Sparebøsse fra Nille - februar 2011
Her er en pynter sparebøsse fra Nille. I ryggen har jeg satt på knyting.

TE-BOKS til farmor - februar 2011En hermetikkboks jeg har tenkt å fylle med teposer og gi bort til farmor.

Boks fra Hønetreff februar 2011En av oppgavene på Hønetreffet var egenprodusert pynt. For en stund siden kjøpte jeg Tim Holtz sine dies til Sissix - Paper Rosette. De er litt store, derfor ble det en STOOOR boks. Hønene er stemplet, fargelagt og klippet ut - deretter glasert med Diamond Glaze.

LYKTER/GAVEESKE fra Hønentreff februar 2011
Så har det vært Hønentreff. Der var jeg som vanlig (!)produktiv, og fikk mye inspirasjon. Lærte bl.annet å lage denne lykten:

Liten maisboks. Februar 2011
Huff, nå er det lenge siden jeg har vært inne og lagt inn noe...til slutt blir det for mye som ligger - også er det liksom uoverkommelig. Har bestemt meg for å legge inn det nyeste jeg har laget først - så får jeg se hvor langt bakover jeg kommer. Her er endel bokser jeg har laget etter tips fra Birgit og mønster fra Bodil - som har laget en tutorial for Scrappekammeret. Jeg har brukt maisbokser, bønnebokser, lapskausbokser og sparebøsser kjøpt på Nille. Felles for alle boksener er at jeg ikke har brukt boksåpner. Boksene har et lokk med ring, så det er bare å dra av, og da blir det igjen en liten kant på innsiden av boksen.