tirsdag 22. januar 2013

ORD FOR ÅRET 2013

Det er flere mixed media artister som har bestemt seg for at et spesielt ord skal være førende for 2013. Jeg har valgt meg UTFORSK. Likte egentlig det engelske EXPLORE bedre - men syntes det var bedre å bruke et norsk ord. Oredet har jeg limt opp på en canvas jeg lagde i 2012. Det er et stort bilde, 13 x 14 tommer. For å lage bildet brukte jeg MYE gesso - la i gessoen alt mulig rart (knapper, blonder, lerret, hyssing, gamle gardiner) Deretter malte jeg det med rosa acrylmaling og sprayet det med svart dylusion. Bokstavene var i utgangspungtet grønne - de dekket jeg med gesso - sprayet så på svart dylusion (i 2 omganger for at det skulle dekke) hadde så på ART GEL.

mandag 21. januar 2013

En liten canvas med modelingpaste og PanPastel

Jeg holdt kurs hos Lisbeth på Scrapmagasinet i dag. Temaet var Pan Pastel og Modelingpaste. Det var artig å se hvor forskjellige alle bildene ble. Hvis jeg ikke husker fei...så ble bildene laget av(fra øverst til nederst) Aina Nysted Voldsrud, undertegnede, Kristina Jørgensen Dahl, Monika T Lange, Vivi Ann Eriksen.
Bilderamme laget av søppel!


Dette er etter en ide jeg fikk fra fantastiske Monica Zuniga. Du finner hennes beskrivelse her.
Jeg har brukt baksiden av en kaffepose. Et bilde jeg hadde liggende. Har sydd på paljetter og perler til pynt.

Boken dekket jeg først med gesso. Skrapte så på gul acrylmaling (Amsterdam-Transparent- Yellow medium 271. Lagde deretter en "portal" av rosa guache. (rose tyrien-panduro)-stemplet skrift gjennom en stencil med Archival ink-lagde en blanding av distress reinker, worn lipstick og vann i en minimister-og spraye det øverst på siden-lot det renne nedover-limte på bildet- doodlet litt rundt, og hadde på WACO PEARL MAKER rundt "rammen". Rammet det inn med VIVA Inka Gold - Silver. Det kommer ikke så godt fram på bildet. Men det gav en fin avslutning.

torsdag 17. januar 2013

Life book 2013 UKE 3

New Blossom - av Christy Tomlinson

Life book 2013 - uke 3

Over ser du mitt bilde fra Uke 3. Det er Christy Tomlinson som har undervist denne uken. Bloggens hennes finner du her. Hovedingrediensen var å lage blomster av silkepapir som ble collaget på aluminiumsfolie.  Dette har jeg brukt flere dager på...først dekorerte jeg silkepapir. Jeg brukte noe gammelt hvitt som jeg har spart på fra gaveinnpakning - og noe farget som jeg har kjøpt på Søstrene Greene. Jeg brukte stensiler og Dylusion sprayer. Laget maaaange ark - det var kjempe artig! Så var det å lage bakgrunnsarket til selve prosjektet. Da brukte jeg bare endel biter av hvitt papir - forskjellige kvaliteter - og collaget det på med modpodge. Limte på litt washi tape - mer modpodge. Strøk på et tynt lag med Gesso over hele flaten. Hadde bestemt meg for at denne gangen skulle jeg få et lyst bilde - derfor brukte jeg kun gul og orange akrylmaling. Lagde litt streker og blobber med Dylusion (sprayet det inn i en kork og 'kastet' det på bildet) og alcoholblekk(det rant fint!). Når silkepairtet hadde tørket - collaget jeg det på aluminiumsfolien - klipte rundinger og lagde blomster av. Klipte rektangler og laget blomster og blomstersentre av. Limte de på. Prøvde meg på litt frihåndstegnings nederst i bildet. Det ble ikke noe fint - så jeg malte over og lagde litt gress. Fant fram noen Rub-ons. De er veeldig gamle - og var vanskelig å få over - men de danner litt struktur, så jeg skal bruke litt av det i framtiden også. Doodlet med Senneler India Ink med pennesplit. Det er fantastisk - fester på alle flater - og ingen mulighet for at det skal bli ødelagt, slik filtpenner har en tendens til hos meg. Måtte lage noen hvite streker til slutt ved hjelp av akrylmaling og innlegg til aftereight. Men så er jeg ferdig!

søndag 13. januar 2013

Canvas bilde

Birgit og jeg hadde arbeidsstue igjen i går kveld. Vi hadde som mål å bruke mest mulig forskjellige malingstyper. Vi brukte en del...Alt fra Tim Holz Distress Stain via Dylusions til Acryl maling. Rundt kantene har jeg brukt Inka Gold. Canvasen er 12 x 12 tommer. Den lille esken jeg har nederst til venstre er laget av en dorull holder. Etter inspirasjon fra Monica Zuniga. Hjertet inni boksen er laget av aluminiumsfolie og dekorert med papir - dekket med Modpodge. Ansiktet i midten er matpapir som er blitt til etter et annet prosjekt der jeg skulle stryke på bider som var stemplet og embosset, og brukte matpapir til å legge imellom. Kastet ikke matpapiret - og jammen fikk jeg bruk for det..

ESKE

En eske jeg lagde etter inspirasjon fra den gode fe. Jeg dekket esken med gesso og tegnet en "god fe" med en strikkepinne. Når gessoen hadde tørket - malte jeg over med Dervent Inktense. Gessoen sprakk litt der jeg hadde smurt tykt på. Kanskje fordi det var den billige fra Søstrene Grene? Dekket til slutt alt med Mod Podge. Siden jeg skulle gi den til en venninde som er fra Ghana, måtte den jo være brun. Dette er mitt første forsøk med brun hud - ligner ikke akkurat på min venninde...men hun ble glad for esken.

ESKE

En eske jeg lagde etter inspirasjon fra den gode fe. Denne feen ser vel ikke særlig god ut - men jeg tror hun er god på bunnen. Jeg dekket lokket med gesso - og tegnet en "god fe" med en strikkepinne. Når gessoen hadde tørket - malte jeg over med Dervent Inktense. Gessoen sprakk litt der jeg hadde smurt tykt på. Kanskje fordi det var den billige fra Søstrene Grene? Dekket til slutt alt med Mod Podge

Life book 2013 - UKE 2

Her er prosjektet fra uke 2. Oppgaven het TRUE INTENTIONES. GODE HENSIKTER. Den fantastiske kursholderen er Monica Zuniga. Hennes blog er virkelig verdt et besøk. Hun er en mester i å resirkulere - og jeg har allerede begynt å samle på doruller...Oppgaven gikk ut på å lage en papirdukke av våre favoritt stempler. Så skulle jeg tenke på et par ting jeg skal jobbe med igjennom året. Denne dukken skal så iminne meg på mine gode hensikter.  I mitt prosjekt har jeg brukt Gesso - Inktense fra Derwent og acrylmaling. Dette har jeg brukt fordi jeg ville ha kontroll på at ikke lagene blandet seg med hverandre - de tingene jeg brukte er ikke vannløselige. Jeg stemplet med Archival på kopipapir og collaget der sammen med MOD PODGE. Ettersom prosjektet skred fram, var det endel jeg ikke var føonøyd med, men det skjulte jeg ganske enkelt under et nytt lag.

søndag 6. januar 2013

Life book 2013 Uke 1

Her er min 1. gode fe. Hun som skal følge meg i hele 2013, og fortelle meg at jeg kan klare alt jeg vil!

Lifebook 2013 - UKE 1

Før vi gjorde leksjon 1 - skulle vi ha en liten oppvarming. Vi skulle lage en god fe som skal hjelpe oss gjennom året - minne oss om at vi klarer det vi vil! Dette er min fe nummer 2 - det var så artig å tegne de at jeg lagde flere... 

Lifebook 2013 - Uke 1

Her er første bilde i Lifebook 2013. Dette er Tamara Laporte sin leksjon. Tegningen skal symbolisere den nye reisen vi akkurat har startet. Vi skal feire denne reisen vi er på vei inn i ved å skrive de tingene vi var glade for at vi hadde i skyene - slik at alle de tingene vi hadde og var fornøyde med ikke skulle bli borte i tanken på hva nytt dette året kan bringe. Nede på blomstene er det listet opp ting jeg vil ta tak i, i det nye året! Bakgrunnen er laget med vannfarger og salt, ellers har jeg stort sett brukt de nye Derwent Inktense blyantene mine. De er helt fantastiske å jobbe med. Fargene blir ekstra fine der jeg
 har grunnet med Gesso.