torsdag 7. februar 2013

KORT til en jente i UngarnEt kort jeg lagde på forespørsel. En 1 år gammen jegnte i fra Ungarn. Det ble et staffelikort. 6x6".

Life book 2013 - Leksjon 6 - Feiring og Mot

Her kommer et bilde - og en beskrivelse av leksjon 6.  Hvordan jeg løste oppgaven:

Tegnet en jente i fill figur. Trodde jeg måtte øve - men fikk det til med en gang. Tamara er kjempeflink til å intruere! Etter å ha sett at Tamara hadde problemer med maskeringsfilmen, og siden jeg ikke trodde at jeg hadde det (men det hadde jeg kjøpt i Spania - men ikke brukt...)betemte jeg meg for å tegne figuren - skanne henne inn - skrive henne ut og lage en sjablong/maske.  For å feste sjablongen til arket mitt - brukte jeg noe som heter HOBBY TAC - ikke permanent lim på sprayboks - kjøpt på Scrapmagasinet. Det fingerte veldig bra. Deretter lagde jeg en maske - sjablong av en ørn på et fjell. Dette skal representere mitt mot!  Altså - limte først jenten - så himmelen -sprayet med svart Dylusion - så fortsatt jenten på - tok bort himmel sjablongen - satte på fjell/ørn sjablongen - og sprayet med 3 farger Dylusion. For at ikke sprayen skille komme overalt - dekket jeg bordet med julepapir. Dette papiret viste seg å være veldig bra - det blekket som kom utenfor fikk fin farge. Lagde "bakken" av det etterpå.  Fargela dukken min og limte den på med Mod Podge. Lagde en kjole av mønsterpapir. Skrev MOT og stanset ut blomster i det samme mønsterpapiret.  Rammet inn bildet med hvit akrylmaling gjennom fluenetting. (vet ikke om jeg likte det så godt..)Tegnet rundt jenten med Svart Inktense - for å skape en skygge - og for å dekke den hvite kanten som ble, siden jeg ikke klarte å feste henne helt nøyaktig over det hvite feltet. Når jeg hadde vann på Inktense fargen - oppdaget jeg at den svarte sprayen ble finere hvis jeg jevnet den ut med vannpensel.  Så stemplet jeg rundt med de nye stemplene jeg har laget - skjært ut av viskelær.  Syntes jenten i forgrunnen ble litt for ung og tynn - så jeg tegnet en tykkere, kortere og gråhåret jente som jeg satte i bakgrunnen. Det representerer meg som dytter den unge foran seg.


mandag 4. februar 2013

Kreativ Suppe - Episode 1

Har du lyst til å lage noe av innmaten fra en dorull eller tørkerull? Ta en titt her og få et tips eller to!


fredag 1. februar 2013

LIFEBOOK 2013 UKE 5

Denne uken var det Kelly Hoernig som hadde et prosjekt til oss. Vi skulle lage et spillebord. Temaet for uken var: LET THE GAMES BEGIN.Dette er hvordan mitt spillebrett ble til:
Jeg jobber som vanlig på Akvarell papir. Cold pressed-THE LANGTON:100%bomull-det er dyrt (160 kr for 12 ark)-men veldig godt å jobbe på.
Jeg dynket hele arket i vann (dette skulle vistnok hjelpe til slik at arket ikke trakk så mye GEL MEDIUM) Påførte GOLDEN GEL MEDIUM REGULAR GEL MATTE. Brukte mye lim, for det arket jeg skulle lime på - var fra et gammelt ATLAS - og det hadde tykke sider. Hadde vært enklere å bruke et tynnere kart - men det hadde jeg ikke der og da. Det bulket seg veldig - men rettet seg ut når det tørket.
Påførte GESSO fra Søstrene Grene.
Fant fram 3 farger jeg ville jobbe med - Fant ADIRONDAC LIGHTS DABBER - SALMON - AQUA og WILLOV. To av de var tørre og måtte graves ut av boksen - vannet de ut (les lagde maling) Vannet de mer ut - hadde de på prosjektet - dabbet av med tørkepapir for å lage struktur - men det var ikke vits i det - skulle så mange flere lag på - at den lille strukturen ikke syntes.
Lagde en vei av papir - limte den på som en maske - Fant en Donna Downey tensil - POPPIES - sprayet med Dylusions - orange (dette syntes også dårlig...) Brukte en sommerfugl stensil og dabbet med rød acryl maling - det syntes!!
Stemplet med svart Archival - Crafty Individuals høne stempel. Svertet rundt veien med Distress ink - "ripe persimon".
Tok av den maskerte veien. Lagde spille ruter med Insi Ink og pennesplitt.
Stanset ut ballonger - farget de med Dylusion - lagde en skygge av det utstansede arket med Distress - "gathered twigs". Farget rutene som skal hindre meg på min veg med "gathered twigs".
Fant et gammelt bilde av meg selv - festet det og ballongene med MOD PODGE.
Pyntet med bokstaver og noen elementer fra PRIMA.

Dette er hvordan mine spillekort ble til:
Brukte en billig kortstokk.
Dekket de med Gesso fra Søstrene Grene på spillesiden.
Dekket de med samme 3 farger som spillebrettet (aqua-willov og salmon) Dabbet fargen av med bobleplast for å få struktur.
Limte på forkjellige ark fra PRIMA
Brukte sommerfugl stencil og rød acrylmaling
Brukte hvit acryl maling - gjennom en myggnetting
Lagde noen dotter med q-tips og hvit akryl maling
Skrev ut mine mål og mitt ord for 2013 med Font: Chalkboard 15 / bold