tirsdag 16. april 2013

Et ugle bilde

In this picture I have used some "houshold items". Some buttons and a piece from a computer. I have also used a branche (the Owl is sitting on it :-)) This picture is my project to enter the Luminare giveaway in CJS 2014.
It is Nathalie Kalbach (www.nathaliesstudio.com)that is the hostess to this wonderful event!

Dette er en ekte Mixed media ugle.  Kroppen og "ørene" (har ugle ører??) er laget av et slags bling stoff som jeg kjøpte hos Lisdbet på Scrapmagasinet. Det var lilla i utgangspunget. Jeg har hatt på Gesso og diverse sprayer og Inka Gold. Toppen av hodet er et kretskort fra en Pc. (tror det heter kretskort...plukka det ihvertfall ut av en PC..) Øynene er knapper fra en kofte, og tannhjul som jeg har stanset ut selv av metalltape - de er også embosset.  Nebbet er et hjørne av metall. Kvisten er en kvist (hi,hi-Birgit sin ide) Bena laget jeg av ståtråd og tape. Bildet er 18 x 24 cm. Det er en canvas kjøpt på Søstrene Grene. Sveverammen er også kjøpt der. Bakgrunnen er dekket med en del av en duk - sprayet med Dylusion og colorwash - strøk også på litt Inkagold slik at strukturen i duken kom fram.

Nok en sko
Denne skoen er først dekket med metalltape fra Biltema. Vel aller først embosset jeg denne tapen - så dekket jeg skoen med den.  Deretter hadde jeg på svart akrylmaling og lot det tørke. Når det var tørt pusset jeg over med sandpapir, slik at de embossede svirlene ble blanke.Jeg brukte så alkoholblekk over hele skoen. Fargen STREAM.

Så limte jeg på masse blomster ol. med limpistol.


Hadde på Gesso. Ser i ettertid - at det hadde vært lurt å bare ha på Gesso på noen blomster - og la andre være som de var. Sprayen jeg brukte hadde farget blomstene bedre uten gesso.Jeg lagde sprayen selv av LIQUITEX INK og vann(halvblandet) - turqoise deep.  Brukte også dette blekket direkte på pensel for å gi ekstra med farge.  Sprayet så over med Perfeckt Pearl Mist - Turqoise. Det var ikke så lurt - for da gikk litt av den andre fargen bort.

Gikk til slutt over med mer LIQUITEX INK og Inka Gold - Graphit.

søndag 14. april 2013

Maske

Birgit var på en karnevalsbutikk og kjøpte en halvmaske. Etter diverse utsmykning ble den seende slik ut:


Slik så den ut til å begynne med:

Hadde på embosset metall tape på masken. Lerretet ble dekket med blonde og myggnetting.


Prøvde ut forkjellige øyer - dette ble litt puslete, hi,hi

Klinkekule limt på en metallspenne.  Denne går jeg for.  På maksen hadde jeg svart akrylmaling. Pusset med sandpapir og påførte Inka Gold på de opphøyde feltene.


Lerretet er sprayet med forskjellige Dylusion og Colorwash. I tillegg hadde jeg på Inka Gold.  Det hele ble egentlig ganske stygt...intil Birgit gav meg ideen med tannhjul for å få dekket den "skamferte"myggnettingen.  Tannhjulene er trykket ut av metalltape (på kartong) og deretter embosset. Videre hadde jeg på svart maling - pusset med sandpapir og hadde på rødt alkoholblekk.  Se resultatet på det ferdige bildet.

Min nye sko

I helga har Birgit og jeg hatt skikkelige kreative dager.  Vi fikk mye inspirasjon i Stockholm og dette måtte ut!  Her er bilde av en sko jeg har pyntet.  Kjøpte oss hvert vårt par sko på DIN SKO. Dette er den ene av de jeg kjøpte. Den neste er av stoff og med høyere hel..
 Jeg tok noen bilder underveis.  Her er skoen slik den så ut ved innkjøp.


Neste trinn var å smøre den inn med INKA GOLD.  Her har jeg brukt OLD GOLD. Limte samtidig på  et ornament - kuttet ut i tynn kartong.


Limte på litt annet jeg fant i esken der jeg legger papir utkjill jeg ikke har hjerte til å kaste - og som kommer til nytte en vakker dag!
Dekket over dette papiret med METALL TAPE. Lagde noen naglemerker osv med en strikkepinne og noe annet egnet verktøy.  Dekket tapen med akrylmaling.  Limte på mye annet stasj - metallpynt - blomster - blader - ...


Dekket det meste med GESSO

Sprayet med Dylusion(Cherry Pie) og Color Wash(Sunset Orange) - hadde på mye mer INKA GOLD - OLD GOLD OG LAVA RØD.  Resultatet ble som du så på første bilde.


torsdag 11. april 2013

Et lite tableå.Ble så inspirert av en  video på You Tube - "Table Scraps Mixed Media Canvas" Lagt ut av "Art Trader Magazine". Hun bruker ting hun har liggende på arbeidsbordet sitt og setter sammen en flott liten canvas. Akkurat nå ser det faktisk ikke så galt ut på arbeidsbordet mitt. Har litt rot igjen fra Stockholsturen. (Stockholm Srap and pearl event). Men på hyllen min står det en liten boks jeg har kjøpt på Søstrene Grene - som er ment til oppbevaring av smykker etc. Når jeg kjøpte den, plasserte jeg en mini canvas inni den - denne minicanvasen var noe jeg laget for en stund siden når jeg hadde canvaser dekket av servietter og craclepaint over hele huset...En annen som inspirerte meg denne morgenen var MsLiberty25 med sin Mixed Media Collage - Start to finish.Har du lyst til å se hvordan jeg laget den?? Her kommer litt bilder og beskrivelse:
Esken måler utventdi 10.5 x 10.5 cm. Den lille canvasen måler 5x8 cm.


Dette er produktbeskrivelsen bak på esken:

Det første jeg gjorde var å dekke esken med GESSO for at malingen skulle få bedre feste senere.

Fant et par flasker som jeg kjøpte i Stockholm - de skal få være med på tablået mitt..Flaskene er 5 og 4.5 cm høye.

Dette er litt rot jeg fant rundt omkring. Nå skal alt limes på. De lette tingene med MOD PODGE. De større med limpistol.

Nå er alt limt på pass. Ser ikke så fint ut akkurat!(fant et utstanset hjerte også, som måtte med.)


Alt er dekket med GESSO igjen. Dette gjør at malingen fester seg bedre. Og blomstene blir harde.  Siden jeg er utålmodig etter å begynne å farge tablået - tørker jeg det med varmepistolen min.


Her er fargene jeg begynner å spraye med. En selvlaget spray.(Rød acrylmaling blandet med vann og Modpodge) - Adirondack Color Wasch Cranberry og Espresso. Et tips når du sprayer. Bruk gjerne en eske til å spraye i. På bunnen av esken (og sidene?) legger du bok ark/mønsterpapir ev. annet ræl - og du får farget det samtidig som du sprayer. Dermed går du ikke glipp av noe spraymaling!UPPS Denne ble rosa og finLitt dusere med Cranberry på
Espresso til slutt.


Litt mer Espresso på kantene - og da kom det litt med oppå også.

Hmm - canvasen skilte seg veldig ut.


Sprayet litt cranberry og sepresso på arbeidsmatten min og brukte en pensel til å duse ned litt. Canvasen  ble mye finere slik.


Så den den siste finishen... INKA GOLD fra VIVA Decor. Farge Old Gold. Nylig innkjøpt i Stockholm, så den er cremete og fin. Men fortvil ikke hvis du har en fargeboks som er gammel og tørr. Bare spray på med litt vann, og bruk enten en pensel(litt hard)eller det billigste redskapet av alt - fingeren din, og løs opp fargen.


Canvasen og flaskene er limt på med limpistol.  Flaskene er fyllt med vann, noen dråper fra colorwash og litt perler bokstaver og annet jeg fant.
Ferdig - og visste du at det var så enkelt!