søndag 7. juli 2013

Ny hjemmelaget Art Jorurnal

Jeg er ikke fornøyd med papirkvaliteten på de bøkene man får kjøpt for å bruke til Art Journaling.  Og hva annet kan en da gjøre enn å lage en selv.

Vil du vite hvordan jeg lagde den? Bruksanvisning følger:

I går var jeg på Norway Design og kjøpte kartong.  Jeg kjøpte 3 ark som var 46 x 64 cm.  Det ene var 400 g og het INVERCOTE, dette var helt hvitt og litt blankt.  De to andre var 300 g og het SCANDIA. Det ene var hvitt og det andre gultonet. Disse arkene kostet 20 kr pr stykk.


Til perm skal jeg bruke en boks det har vært Fitness fulkornblanding i. En sunn art journal altså!


Utifra målene på permen, kuttet jeg til 3 ark av her kvalitet. Arkene måler 17 x 25 cm.  Dette er kartongen som ble igjen. Kan lage mange bøker av de!

For å binde sammen arkene vil jeg bruke en teknikk jeg fant her.  Tror denne typen bokbinding heter MANDALA. Det bakerste arket skal jeg lime fast i permen - og her klippet jeg til en pizzakartong.  Her er alt sydd sammen med pizzakartongen bakerst. For å få den bakerst - begynte jeg med å feste trådene i den.
Blir det ikke fint?Jeg fant denne turotialen av en smash bok. Her har jeg også hentet flere ideer.

Etter å ha kuttet til papirene begynte jeg å preparere permen. For å forsterke permen, hadde jeg på litt ekstra tape. Er usikker på hva slags tape jeg brukte. Det virker som den er laget av lerret. På innsiden av rullen står det STOKVIS.Deretter dekket jeg til permen ved hjelp av pairer jeg har trykket selv ved hjelp av teknikken MONOPRINTING.

Her er et lite utvalg av min rikholdige samling av monoprint.

Her er papirene limt på permen med Mod Podge. Lot litt av papiret gå inn bak sidene på baksiden. Da er det lettere å få det pent her.


Her er baksiden limt på innerpermen. Limte bare i høyre halvdel - for da er det rom til at arkene løfter seg når jeg åpner boken.

Dekket innsiden av frontpermen med monoprint. Dette printet er laget på en gammel bokside, den er veldig porøs. Limte den på med Mod Podge.  Dekket den til med et produkt fra GOLDEN: GAC700 Clear Sealing Polymer.  Er ikke helt sikker på om jeg likte dette. Akkurat som om det ble litt klissete..
Limte på en liten lomme på bakpermen og lagde en lukkemekanisme etter ide fra smash bok tutorialen.  Vil ikke dekke til denne lukkemekanismen, for lettere å se hvordan den er laget.
Hadde egentlig tenkt å lage en lomme på innsiden av front permen til å ha litt forskjellige penner o.l. i.  Men jeg har laget så mange flotte monoprint i det siste som jeg har lyst til å tegne på.  Av disse monoprintene lagde jeg en bok med Zutter Bind it all. Til bakside brukte jeg litt resirkulert kartong.  Limte en plastikklomme (klipte opp litt emballasje jeg har tatt vare på), på permen og stakk inn den nye "boken". Det fine med dette er at jeg kan variere hvilken bok jeg vil ha i denne lommen. Hvis jeg lager flere mener jeg.  Dessuten er det lettere å tegne på sidene når jeg kan ta ut boken og legge den helt flatt.

 Monoprintene mine er A4 (Nillepapir) Istedenfor å dele de opp, brettet jeg de bare inn. Syntes de var for fine til å dele i to.

Her er boken sett fra siden. Ennå ikke for tykk. Men blir den det, kan jeg jo bare ta ut den høyre delen.

Håper du fant inspirasjon til å lage deg en bok selv!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar