fredag 2. januar 2015

2015 Bilder laget med gips - molding paste - søm - bi voks og perler

Arbeidsprosess

Dette kurset har jeg kjøpt på craftdaily.com. Det koster rundt 11 usd og abonnere på pr. Mnd.
Det heter:

Dimensional Collage on Wood with Ruth Rae

Combine fabric, paper, wire, and wood to create a stunning three-dimensional mixed-media collage Lerretet/eskene
1) Hadde 2 lerreter – 24x30 og 18x24 samt 2 tre esker fra søstrene grene 11x11 cm.
Dekket de med modeling paste. Lot den tørke litt og skrev så på de med enspiss “nål”
Lot det tørke over natten
2) Når dette skulle males, hadde jeg ikke RAW Umber, så jeg brukte burnt umber. Det ble for rødt for meg. Malte over med hvitt også(dry brush teknikk) men det var fortsatt for rødt. Fikk kjøpt raw umber på Clas Ohlson – merket heter Lefranc & Burgeois. En grei maling. Man skulle lage en wash (tynne ut malingen veldig. Men jeg syntes det ble finere når jeg ikke tynnet den ut. Sikkert forde det var mye maling under. Hadde en tørr malekost og stiplet over med hvit etterpå. Gjorde dette på kantene til slutt slik at det ble rammet inn med hvitt.

Hjertene
1) Klipp ut et hjerte av papp.
2) Ha på “gipsbandasje” La det tørke over natten. I ettertid ser jeg at jeg burde ha laget overflaten litt glattere. Bare brukt en våt finger og glattet over. La det tørke over natten.
3) Malte hjertene med Golden Fluid acrylics – Teal. Dry brush med hvit acrylmaling
4) Hadde på bivoks. Her knota jeg veldig. Hadde først på for mye – så for lite. Mulig at det hadde vært bedre med hvit bi-voks? Lot voksen tørke – skrapte I voksen – hadde på maling – raw umber – gned av malingen igjen – slik at malingen ble I hullene.

Tøyet
Brukte bommull/lin. Rev opp små stykker. 2 stykker til hvert kunstverk. Det ene litt mindre enn det andre. De som er litt mindre, farget jeg med en blanding av pulverkaffe og vann. Hadde også en bit av en heklegardin som jeg farget. Jeg pakket inn en gammelbokside I matpapir og sydde alt sammen på maskon. Kom på at det hadde vært fint med navnet mitt inni denne pakken- og skrev det på en lapp og puttettt inn I pakken. På det ene bildet sydde jeg en remse gardin inn under hjertet og sydde denne remsen fast med litt garn som jeg knytte på forsiden.. Det andre hjertet (og de 2 små eskene) monterte jeg vinger på hjertet. Vingene kuttet jeg ut med bigshot maskinen av en plastik gaveeske.

Reiret
Brukte plastperler fra Søstere grene på de store reirene og glassperler på de små. Snurret de sammen mid wire – og “sydde” litt med wiren for å få det til å henge sammen. De stre perlene malte jeg små prikker på ved hjelp av en tannpirker. Ventet til de var satt sammen på reir nummer 2, men det er bedre å lage prikkene på perlene først.

Montering
Limte på tøyet med heavy gel medium. Resten limte jeg med limpistol. Hadde brun maling på kantene med svamp. På det ene bildet surret jeg litt ståltråd rundt bildet også.


IDEER – hjertene var veldig artige å lage – kan lage mange figurer med denne teknikken. Stanse ut figurer og dekke med gips – englevinger f.eks....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar