tirsdag 11. desember 2012

Rain man

Birgit og jeg hadde workshop i helgen...Måtte prøve en ide jeg har sett Tim Holz har brukt. Det er en canvas - 6 x 8 tommer. Fargela canvasen med de nye fargene mine: INKTENSE fra DERVENT (FANTASTISKE!!) Deretter stemplet jeg gjennom yndlings stensilene mine - dotter og bokstaver. Splattet litt med svart blekk.  Limte på en svart silhouette av mannen i regnet og lagde paraplyen hans med Honeycomb papir.  Fant noen bevingede ord på nettet og vips - enda et bilde....

Jule bilde

En liten canvas - 6 x 6 tommer. Denne ideen fikk jeg av Nathalie Kalbach. Se her.  Hun har mange fine nettbaserte kurs.  Jeg har hatt gesso på canvasen.  Så hvitt sikepapir - malde det rødt- Pyntet med diverse klasj og klin... Limte på trekanter og litt annet - og toppet det med gullmaling på bobleplast. Tegnet så rundt det hele med india ink og pennesplitt.  Det er flott - biter på det meste og blir ikke ødelagst slik en tusj ofte blir.

Tre esker3 esker dekorert med hjemmelaget papir. Teknikken fant jeg her.  Det er en dame som kaller seg "littlecanvases" på You Tube. Teknikken heter: Mixed Media Ironed Images.  Jeg har gjort det slik: sprayet boksider (både gamle bøker og nye bøker med glansede sider) med Dylusion spray farger. Når det var tørt stemplet jeg med Versamark og embosset med sølv  og rosa embossing pulver (hadde ikke clear). Så hadde jeg på hvit akryl maling. Så tok jeg matpapir og bakepapir - lagde en sandwich og brukte strykejernet og fjernet embossingen.  Gjorde det slik at den ble sittende igjen på matpapiret. Har tenkt å lage noe annet av det.. Det som var fint, var at fargen fra spraymalingen trakk seg inn i akrylmalingen - og alt ble borte der embossingen hadde vert.  Det var ikke så fint med rosa embossing. Nå har jeg kjøpr clear embossing - så da får jeg prøve en runde til.  Jeg har dekket 3 bokser som jeg kjøpte på Scrapmagasinet med papiret mitt. Så får jeg se om jeg pynter de videre eller lar de være slik. Brukte MOD PODGE til å lime papiret på med. Det som er veldig viktig - er å bruke et kredittkort til å glatte ut papiret før det tørker så det ikke bulker seg..

Tre små bilder


 3 bilder jeg har laget. De ar laget på lerret fra Søstrene Grene. 6 x 6 tommer. Lerretet er malt med gesso - så har jeg lagt på farget silkepapir - krøllet det litt og latt det tørke. så har jag hatt på litt gesso på det ujevne lerretet.  Jeg har brukt stensiler og Archival blekk for å lage mønster(rundinger og bokstaver). De to øverste lerretene har jeg pyntet etter en ide av Donna Salazar. Hun har et kurs på My Creative Classroom - og det hun lager er et ornament lik midten på lerretet. Jeg har bare satt det på et større bilde. Det nederste er litt fri fantasi - om jeg har noe slikt... Der det står DRØMMER er et stempel som jeg har stemplet på matpapir sammen med grønn archival - det er en fin teknikk. På alle bildene har jeg "splasjet" litt blekk - for det er artig nå!
Bursdagskort til Viggo

Fant en artig video på You Tube. Her er lenken. Det er et pop up kort med en lomme. Det så nesten for enkelt ut til å være sant - men det er virkelig enkelt! Hvis du vil prøve  - så bare husk at det viktigste med det innlegget som avgjør bredden på "boksen" - er at det er det samme på alle 3 sidene. Jeg har brukt papir fra Tim Holz og en dies han har satt navnet sitt på.